Nabídka káv pro Vás:
Kávové zrna pro Vás praží pražírna,
která nám kávu připraví ve velikostech:
1kg 500g 250g
a 150g (testovací balení ).
Promytý proces
Sklizené kávové třešně se nejprve vybírají, a to buď mechanicky, nebo ve vodních nádržích, aby se odstranily nezralé třešně a jiné cizí látky. Poté se zpracovávají pomocí odduňovacích zařízení, aby se odstranila kůže (exokarp) a dužiny (vnější mezokarp).
Kávová zrna, která zůstávají na pergamenu (endokarpu), fermentují kávová zrna ve vodních nádržích po dobu přibližně 14 až 36 hodin. Během této doby mikroorganismy ve fazolích pomáhají rozkládat sliz svými enzymy.
Fazole se poté promyjí sladkou vodou a položí se k sušení buď na cementové terasy nebo vyvýšené záhony, nebo se v některých případech umístí do mechanických sušiček. Pravidelně se obracejí , aby se zabránilo nežádoucím plísním a dalšímu kvašení, a když zrna dosáhnou vlhkosti kolem 11%, jsou uložena v pergamenu (endokarpu), než jsou rozemlety a zabaleny.
Proces loupání z buničiny
přírodní/med/mokré loupání
Na půli cesty mezi promytým a přírodním vínem je Pulped Natural (Cereja Descascada), který pochází z Brazílie, Honey (Miel) z Konstariky a Wet Hulled (Gilling Basah) z Indonésie.
Sklizené kávové třešně se vybírají buď ručně, nebo
mechanicky, aby se odstranily nezralé plody a cizí látky.
Poté jsou zbaveny dužiny.
U rozmělněných káv Natural je z třešně odstraněna slupka (exokarp) a dužina (vnější mezokarp) a zrna ukládají do sucha s neporušeným slizem (vnitřní mezokarp).
Od této chvíle je proces podobný přirozenému:
sacharóza ve slizu proniká do fazolí, a když je dosaženo požadované úrovně vlhkosti, fazole se oloupou a ponechají v pergamenu (endokarpu), než se rozemelou
a zabalí.
Káva zpracovaná medem má různé stupně dužiny,
které zůstávají na pergamenu během odstraňování
dužiny a sušení, ve vzestupném pořadí od bílé, žluté a červené až po černý med. Sacharóza obsažená v
dužině a slizu proniká do bobů, a když je dosaženo požadované vlhkosti, fazole se před mletím a
pytlováním oloupou a ponechají na pergamenu.
Kávové třešně s mokrou loupačkou se obvykle odstraňují na místě na farmě, čímž se odstraní dužina.
Poté se umístí do nádrží pro přepravu do mlýna, během kterého krátká fermetace pomáhá rozložit pektin,
aby se usnadnilo mokré loupání.
V tomto okamžiku se jejich vlhkost pohybuje
kolem 35-50%.
Fazole se poté promyjí a několik dní se nechají sušit na slunci, dokud nedosáhnou vlhkosti 20-24%,
kde jsou fazole stále vlhké a měkké a pergamen je polosuchý.
Zrna se pak velmi pečlivě loupou a melou,
protože sušení je bez pergamenu rychlejší a
trvá jen pár dní, než dosáhne 12%
(kvůli klimatu se musí během vlhkých indonéských nocí přesouvat dovnitř). Poté jsou zabaleny do sáčků a připraveny k odeslání do pražíren.
Zde pro Vás připravujeme nabídku našich luxusních káv .....