logo_3

 


 Nabídka káv pro Vás:

 

 

                                                  dominikana

 

 

  mexiko_1

 

 

peru_1 

 

 

Guatemala_1 

 

 

braz__lie 

 

 

Burundi 

 

 

 

Kenya_1 

 

 

 

 

        Kávové zrna pro Vás praží pražírna,

     která nám   kávu připraví ve velikostech:

                        1kg    500g      250g

                    a 150g (testovací balení ).

 

mensi 

 

Promytý proces

Sklizené kávové třešně se nejprve vybírají, a to buď mechanicky, nebo ve vodních nádržích, aby se odstranily nezralé třešně a jiné cizí látky. Poté se zpracovávají  pomocí odduňovacích zařízení, aby se odstranila kůže (exokarp) a dužiny (vnější mezokarp).

Kávová zrna, která zůstávají na pergamenu (endokarpu), fermentují kávová zrna ve vodních nádržích po dobu přibližně 14 až 36 hodin. Během této doby mikroorganismy ve fazolích pomáhají rozkládat sliz svými enzymy.


Fazole se poté promyjí sladkou vodou a položí se k sušení buď na cementové terasy nebo vyvýšené záhony, nebo se v některých případech umístí do mechanických sušiček. Pravidelně se obracejí , aby se zabránilo nežádoucím plísním a dalšímu kvašení, a když zrna dosáhnou vlhkosti kolem 11%, jsou uložena v pergamenu (endokarpu), než jsou rozemlety a zabaleny.


          peru_mapa  

     dominikana_mapa

                                                                               mexiko_mapa

 

                                    Proces loupání z buničiny       

                   přírodní/med/mokré loupání

 

 Na půli cesty mezi promytým a přírodním vínem je Pulped Natural (Cereja Descascada), který pochází z Brazílie, Honey (Miel) z Konstariky a Wet Hulled (Gilling Basah) z Indonésie.

      Sklizené kávové třešně se vybírají buď ručně, nebo     

   mechanicky, aby se odstranily nezralé plody a cizí látky.     

                            Poté jsou zbaveny dužiny.

   U rozmělněných káv Natural je z třešně odstraněna slupka       (exokarp) a dužina (vnější mezokarp) a zrna ukládají do              sucha s neporušeným slizem (vnitřní mezokarp).

          Od této   chvíle je proces podobný přirozenému:

   sacharóza ve slizu   proniká do fazolí, a když je dosaženo               požadované úrovně     vlhkosti, fazole se oloupou a             ponechají v pergamenu (endokarpu), než se rozemelou

                                             a zabalí.

        Káva zpracovaná medem má různé stupně dužiny,

        které zůstávají na pergamenu během odstraňování

     dužiny a sušení, ve vzestupném pořadí od bílé, žluté a                   červené až po černý med. Sacharóza obsažená v

        dužině a slizu proniká do bobů, a když je dosaženo                      požadované vlhkosti, fazole se před mletím a

          pytlováním oloupou a ponechají na pergamenu.

  Kávové třešně s mokrou loupačkou se obvykle odstraňují                 na místě na farmě, čímž se odstraní dužina.

    Poté se umístí do nádrží pro přepravu do mlýna, během               kterého krátká fermetace pomáhá rozložit pektin,

                        aby se usnadnilo mokré loupání.

             V tomto okamžiku se jejich vlhkost pohybuje

                                         kolem 35-50%.

     Fazole se poté promyjí a několik dní se nechají sušit na                   slunci, dokud nedosáhnou vlhkosti 20-24%,

         kde jsou fazole stále vlhké a měkké a pergamen je                                                           polosuchý.

                 Zrna se pak velmi pečlivě loupou a melou,

              protože sušení je bez pergamenu rychlejší a

                        trvá jen pár dní, než dosáhne 12%

    (kvůli klimatu se musí během vlhkých indonéských nocí               přesouvat dovnitř). Poté jsou zabaleny do sáčků a                                 připraveny k odeslání do pražíren.



 

 


n__vrh_4

 

 


 Zde pro Vás připravujeme nabídku našich luxusních káv .....